El saló, que ocupa els pavellons 1 i 8 del recinte de Montjuïc ha obert les seves portes aquest dilluns 3 de febrer i compta amb un centenar de cellers mitjans i petits agrupats en 81 denominacions d’origen, com les del Priorat, Penedès, Ribera del Duero o Rioja, així com més de 900 petits projectes i microcellers d’arreu d’Espanya. A més, hi ha expositors de grans marques com Torres, Vallformosa, Freixenet, Raventós Codorniu o José Pariente, entre d’altres.
Segons les dades presentades per la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX, María Naranjo, Catalunya registra fins al novembre del 2024 un augment del 7% del valor de les exportacions del sector, malgrat una caiguda del 12% en el volum. De fet, Catalunya és la primera comunitat exportadora de vi en valor, i la segona en volum.
Durant el Barcelona Wine Week hi ha un ampli programa de tastos i ponències, entre els quals hi ha els que faran Raúl Pérez (El Bierzo), per a molts l’enòleg més influent d’Espanya, o Fernando Mora (Bodegas Frontonio), Master of Wine i elaborador d’algunes de les garnatxes més reputades del món. Sobre els secrets de les vinyes velles també en parlaran reconeguts experts com Doug Frost, Master of Wine i Master Sommelier.
El programa d’activitats abordarà altres tendències, com l’auge dels vins blancs, amb sumillers com Maria José Huertas (Paco Roncero) i Rodrigo Briseño (Disfrutar). Cellers com Abadía Retuerta, Matarromera, Raventós Codorníu i Perelada abordaran el debat sobre l’aigua i la resposta als episodis de sequera.
I en aquest mateix marc, per primera vegada, BWW acull el lliurament dels premis "Estrella" a les millors cartes de vins de bars i restaurants d'Espanya, organitzats per la guia Star Wine List, i el concurs Millor Sommelier de Catalunya.
També serà l'escenari del I Fòrum Internacional d'Enoturisme, organitzat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i centrat en projectes de referència mundial, com ara els de Bordeus, Porto o la Xina.
Segons les dades presentades per la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX, María Naranjo, Catalunya registra fins al novembre del 2024 un augment del 7% del valor de les exportacions del sector, malgrat una caiguda del 12% en el volum. De fet, Catalunya és la primera comunitat exportadora de vi en valor, i la segona en volum.
Durant el Barcelona Wine Week hi ha un ampli programa de tastos i ponències, entre els quals hi ha els que faran Raúl Pérez (El Bierzo), per a molts l’enòleg més influent d’Espanya, o Fernando Mora (Bodegas Frontonio), Master of Wine i elaborador d’algunes de les garnatxes més reputades del món. Sobre els secrets de les vinyes velles també en parlaran reconeguts experts com Doug Frost, Master of Wine i Master Sommelier.
El programa d’activitats abordarà altres tendències, com l’auge dels vins blancs, amb sumillers com Maria José Huertas (Paco Roncero) i Rodrigo Briseño (Disfrutar). Cellers com Abadía Retuerta, Matarromera, Raventós Codorníu i Perelada abordaran el debat sobre l’aigua i la resposta als episodis de sequera.
I en aquest mateix marc, per primera vegada, BWW acull el lliurament dels premis "Estrella" a les millors cartes de vins de bars i restaurants d'Espanya, organitzats per la guia Star Wine List, i el concurs Millor Sommelier de Catalunya.
També serà l'escenari del I Fòrum Internacional d'Enoturisme, organitzat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i centrat en projectes de referència mundial, com ara els de Bordeus, Porto o la Xina.