El concurs, que es va celebrar a la Casa Seat de Barcelona el passat mes de març, marca com a objectiu donar veu a la gastronomia relacionada amb la Pasqua i projectar la Mona com artesania de la professió flequera i pastissera.
Tenint en compte l’aspecte visual, la pasta, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust, el primer premi de la Categoria de Mona de Pasqua Tradicional, es va concedir a l’obrador Passions, l'Origen del Pa del Baix Penedès; el segon premi l’ha aconseguit La Palma Pastissers, de Sant Cugat; i el tercer premi L'Obrador dels 15, de Barcelona, en aquest cas amb un brioix amb tocs de festuc.
Si ens traslladem a la Categoria de Mona de Xocolata, en aquesta categoria es valorava l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat. El primer lloc ha estat per a la pastisseria Foix de Sarrià de Barcelona, la qual ha presentat un gorila. En segon lloc, la Eukaraya Xocolata, capitanejada per campió del World Chocolate Master, Lluc Cruselles, amb una proposta basada en un món animal. I en tercera posició, L'Atelier Barcelona amb un impresionant tigre de xocolata.
Tenint en compte l’aspecte visual, la pasta, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust, el primer premi de la Categoria de Mona de Pasqua Tradicional, es va concedir a l’obrador Passions, l'Origen del Pa del Baix Penedès; el segon premi l’ha aconseguit La Palma Pastissers, de Sant Cugat; i el tercer premi L'Obrador dels 15, de Barcelona, en aquest cas amb un brioix amb tocs de festuc.

Guanyador Categoria Mona de Pasqua Tradicional 2025. Foto: Sr y Sra Cake.
Si ens traslladem a la Categoria de Mona de Xocolata, en aquesta categoria es valorava l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat. El primer lloc ha estat per a la pastisseria Foix de Sarrià de Barcelona, la qual ha presentat un gorila. En segon lloc, la Eukaraya Xocolata, capitanejada per campió del World Chocolate Master, Lluc Cruselles, amb una proposta basada en un món animal. I en tercera posició, L'Atelier Barcelona amb un impresionant tigre de xocolata.

Guanyador Categoria Mona de Xocolata 2025. Foto: Sr y Sra Cake.
El jurat l'han format reconeguts professionals del món xocolater, pastisser i forner, com en Daniel Jordà, en Jordi Ortiz o la M. Cruz Barón, entre altres, així com periodistes gastronòmis com Carmen Cortés o Paula Molés.
Un cop acabat el concurs es va fer una rifa solidària per recaptar fons pera la ONG Palapupas.