ACTUALITAT
Imatge il·lustrativa
La 7 edició de les Jornades Professionals Enogastronòmiques i de la Cuina dels Pirineus torna a la presencialitat amb un cartell de luxe
ACTUALITAT
Pau Carranza, Millor Pa de Sant Jordi, primer Premi Eduard Crespo.
Pau Carranza, Millor Pa de Sant Jordi, primer Premi Eduard Crespo. | Panatics.
Més de 50 forners entre professionals i alumnes d'escoles de fleca de Catalunya s'han presentat al V Concurs del “Millor Pa de Sant Jordi 2022”
CAP DE SETMANA
Cistelleta de plàtan mascle farcida de carn entatxonada, guacamole i pico de gallo.
Cistelleta de plàtan mascle farcida de carn entatxonada, guacamole i pico de gallo. | Primavera de Tapes (El Racó de la Jaivel).
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ENTREVISTA
Maria Rosa Ferré Galimany.
Maria Rosa Ferré Galimany. | Marta Jané.
RUTH TROYANO PUIG
La vilafranquina Maria Rosa Ferré Galimany publicarà a l’octubre un llibre per emmarcar el valor, el rigor i la força de les dones viticultores del Penedès
CAP DE SETMANA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ORÍGENS
David Pérez, pastisser de El Cigne de Manresa, preparant garlandes de Pasqua.
David Pérez, pastisser de El Cigne de Manresa, preparant garlandes de Pasqua. | ACN.
NÚRIA ESCALONA
T'explico una tradició de Pasqua, que s'ha anat perdent
ACTUALITAT
Imatge il·lustrativa
Ho fa de la mà de Marcel Planellas, profesor de ESADE i autor del cas El Bulli, i Oriol Llop, guionista i conductor.
CAP DE SETMANA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ACTUALITAT
Les conselleres Jordà i Verge en un moment del tast organitzat pel col.lectiu Mujeres del Vino.
Les conselleres Jordà i Verge en un moment del tast organitzat pel col.lectiu Mujeres del Vino. | Govern.cat.
Les conselleres Teresa Jordà i Roura i Tània Verge i Mestre han participat en el gran tast organitzat pel col·lectiu Mujeres del Vino, amb l’objectiu de projectar les dones d’aquest sector i fer-les més visibles
VOLTEM
Joan & John Gallagher.
Joan & John Gallagher. | Michael Mawson.
RUTH TROYANO PUIG
Els irlandesos Joan & John Gallagher obren un aparthotel a Falset des d'on fan d'ambaixadors de tots els atractius de la regió de vins
ACTUALITAT
Aleix Puig, fundador de Màger.
Aleix Puig, fundador de Màger. | Barcelona Beer Challenge.
El projecte cerveser liderat per Aleix Puig neix al 2019 a La Llacuna, i es basa en l’elaboració de cerveses de forma natural, amb tècniques ancestrals
ACTUALITAT
Hugas de Batlle, Colera.
Hugas de Batlle, Colera. | Xènia Gasull.
La vuitena edició d'aquest esdeveniment programa setanta activitats enoturístiques durant el mes d'abril.
CAP DE SETMANA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ACTUALITAT
Imatge de campanya.
Imatge de campanya. | Cedida.
Els pastissers adherits a la campanya ‘Mona per la pau’ donaran 1€ a World Central Kitchen per cada mona venuda aquesta Setmana Santa
ACTUALITAT
Sant Jordi als cellers.
Sant Jordi als cellers. | AECAVA.
24 presentacions de llibres acompanyades amb activitats enoturístiques de qualitat com música en directe, maridatges i visites als cellers
ACTUALITAT
Rocambolesc Confiteria.
Rocambolesc Confiteria. | Premsa Rocambolesc.
Un nou espai a Girona que els permet continuar explorant la creativitat del món dolç.
ACTUALITAT
Montserrat Nadal, filla predilecta de la ciutat de Tarragona.
Montserrat Nadal, filla predilecta de la ciutat de Tarragona. | Tjerk van der Meulen.
L’alcalde Ricomà ha fet entrega del guardó i ha destacat “la seva tasca pionera i referent en el món de la viticultura”
CAP DE SETMANA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ENTRE COPES
Tast amb Llops edició 2019.
Tast amb Llops edició 2019. | tastambllops.com
La cita tindrà lloc el dissabte, 30 d’abril, a Gratallops, dins dels actes de la Fira del Vi de Falset
ACTUALITAT
Barcelona Wine Week, edició 2020.
Barcelona Wine Week, edició 2020. | Generalitat de Catalunya.
El certamen internacional de vins del sud d’Europa tindrà lloc a Barcelona del 4 al 6 d’abril
ENTRE COPES
Romain Fornell (Caelis Restaurant) flamejant amb brandy un llamàntol.
Romain Fornell (Caelis Restaurant) flamejant amb brandy un llamàntol. | Ruth Troyano.
RUTH TROYANO PUIG
Fundador Supremo fa ambaixador dels seus brandys al xef francès Romain Fornell, al capdavant del Caelis Restaurant
CAP DE SETMANA
Paella d’arròs amb Pota Blava, Carxofa Prat i ceps; Marimorena Restaurant.
Paella d’arròs amb Pota Blava, Carxofa Prat i ceps; Marimorena Restaurant. | Gastronomia Baix Llobregat.
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ACTUALITAT
La directora general de l'INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, signant el conveni.
La directora general de l'INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, signant el conveni. | Generalitat de Catalunya.
Les dues entitats han signat un conveni perquè els sommeliers esdevinguin els millors prescriptors dels vins catalans en els restaurants
ACTUALITAT
El xuixo de la pastisseria Juhé de l'Escala.
El xuixo de la pastisseria Juhé de l'Escala. | ACN.
NÚRIA ESCALONA
La pastisseria Juhé de l'Escala s’ha imposat a una trentena de pastisseries d'arreu de Catalunya
CAP DE SETMANA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques.
ACTUALITAT
Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat.
Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat. | marcgastronomic.com
Del 17 de març al 18 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc seran els protagonistes a 30 restaurants de 15 municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès.
ENTRE COPES
Miguel Laredo, sommelier convidat.
Miguel Laredo, sommelier convidat. | Vila Viniteca.
RUTH TROYANO PUIG
Miquel Laredo clou la primera edició del cicle “El sommelier convidat” de La Vinya del Senyor
BIBLIOTECA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Et recomanem algunes pel·lícules on, històries d'amor al marge, els protagonistes també poden ser un bon àpat o un bon vi.
CAP DE SETMANA
Imatge il·lustrativa
ALBERT RIBAS
Agenda d'activitats gastronòmiques per al cap de setmana del 4 al 6 de març.
ACTUALITAT
Presentació del Fòrum Gastrònomic Girona 2022.
Presentació del Fòrum Gastrònomic Girona 2022. | Pere Duran.
El certamen passa a ser anual, reunirà als millors professionals de cuina i sala i acollirà concursos, tallers i demostracions
Pàgina 14 de 29