L'elaboració de les arepas té dues fases: la base de l'arepa i el farcit. Seguint els passos que s'exposen a continuació, primer de tot farem la base i en segon lloc farem el farcit.
La base serveix per fer les arepas i el farcit és el que nosaltres hem preparat. No és el farcit original, però és una proposta que és prou gustosa i atractiva.
Elaboració de les arepas:
1. Posem els ingredients - la farina de blat precuita, l'aigua i la sal - en un recipient i ho barregem fins a obtenir una massa homogènia.
2. Li donem forma de bola a la massa i la dividim en 6 parts més o menys iguals. I tornem a fer boles amb cadascun d'ells.
3. Aplanem cada una de les sis boles deixant-les amb un gruix aproximat d'1cm o més. Si no les heu de preparar al moment, es poden tapar amb un drap humit perquè no se sequin ni perdin la humitat.
4. Escalfem una planxa i quan estigui ben calenta daurem les arepas per cada cara (si ho preferiu també les podeu fregir fins que quedin ben daurades).
5. Les fornegem 15 minuts a 180º
Elaboració del farcit:
1. Tallem les verdures, cada una amb el seu tall. La ceba a daus. La col i la pastanaga a juliana.
2. Tallem la carn de vedella i el pit de pollastre a filets.
3. Sofregim les verdures en una paella amb oli d'oliva. I al cap d'una estona hi afegim la carn.
4. Hi podeu afegir especies i sal al gust de cadascú.
Foto: Núria Escalona
Muntatge de les arepas:
Ara que ja tenim les arepas i el farcit, ens preparem per menjar-les. Les podem servir de manera que cadascú se la prepari a taula o les podem preparar i servir muntades.
Si les servim muntades, hem de seguir els següents passos:
1. Obrir la meitat d'una arepa amb la idea que quedi com un moneder.
2. Posem el farcit de carn amb l'ajuda d'una cullera.
3. Posem formatge ratllat al damunt (o en un dels laterals de l'interior de l'arepa).
4. I... bon profit!