1. En un bol posem a estovar les dues llesques de pa de motlle integral amb la llet. La llet pot ser de vaca o qualsevol altre llet vegetal.
2. Blanquegem el grill d’all per a que no repeteixi: posem l’all en un got d’aigua al microones durant 30 segons.
3. Barregem bé amb les mans: la carn picada (tant la de pollastre com la de porc), el pa estovat, l’all, l’ou, la sal i el pebre.
4. Deixem reposar la barreja al frigorífic durant 30 minuts.
5. Paasats els 30 minuts, comencem a fer pilotes i les arrebossem amb farina.
6. Les passem per la paella amb oli per segellar-les.
7. En una cassola baixa sofregim la ceba tallada a juliana i la poma tallada a grills.
8. Afegim les mandonguilles i ho deixem coure durant 10 minuts.
9. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli, saltegem els pinyons i les panses.
10. Bullim els espinacs i un cop bullits, quan estiguin prèviament rentats i escorreguts, els afegim a les panses i els pinyons.
11. Corregim el punt de sal i ja podem emplatar.