CARLA NOT
 

Púding de plàtan amb xocolata

El d'aquesta recepta és un púding per definició, però té la consistència d’un pa de pessic humit. A nivell dietètic, l’únic sucre d’absorció ràpida que conté és la fructosa de la fruita que gràcies a la fibra de la farina integral i del propi plàtan augmenta la sacietat i s’absorbeix més lentament. És energètic per la suma dels ingredients que conté però és un rebosteria saludable i un trosset no alteraria el decurs d’una dieta.

És una elaboració que varia entre 60 i 90 minuts en funció de si ho decorem o no.

*Carla Not
Tipus: Dolça
Quantitat: 6 persones
Temps de preparació: 60 minuts

Ingredients

Base
220 gr.
Farina d'espelta integral
3 (més aviat petits)
Ous
2 (que siguin molt madurs)
Plàtans
1 (el farem servir de mesura)
iogurt natural descremat
1'5 mesures
Oli d'oliva verge extra
1 culleradeta
Estèvia líquida
1 sobre
Llevat
1 culleradeta
Extracte de Vainilla
3/4 de la mesura
Cacau en pols desgreixat
Decoració
a ull
Xocolata Negra
a ull
Avellanes torrades

ELABORACIÓ

Per no tenir problemes a l'hora de tenir clares les mesures farem servir la mida del iogurt per mesurar alguns dels ingredients com l'oli o el cacau. 

1. Escalfem el forn a 180ºC per tal de tenir-lo calent quan haguem preparat la barreja.

2. Barregem amb les barilles tots els ingredients humits: ous, oli, iogurt, estèvia i extracte de vainilla.

3. Un cop tenim la barreja feta afgim el plàtan i triturem amb la batedora.

4. Damunt aquesta barreja que ja conté plàtan, tamisem el ingredients secs: farina, cacau i llevat.

5. Ho barregem tot fins que quedi un mescla homogènia.

6. Engreixem el motlle i dipositem la barreja.

7. Posem el motlle al forn durant uns 40 minuts a 180º.

8. Traiem del forn i deixem refredar.

9. Si ho volem decorar, fonem algunes presses de la xocolata negra i ho aboquem amb gràcia per damunt del púding.

10. Piquem una avellanes i les escampem per damunt.

Bon profit!