Primer de tot, abans de començar a cuinar, prepararem els ingredients de la següent manera:
- Pelem els tomàquets madurs, els treiem les llavors i ho reservem.
- Pelem les cebes i les tallem ben fines, a la bruanesa.
- Pelem les escalunyes i les tallem igual que les cebes, a la bruanesa.
- Treiem el brot de l'all i l'esmicolem.
- Ratllem 1 cm de gingebre (jo sempre en tinc al congelador).
Foto: Nani Nolla
Un cop tenim tots els ingredients preparats, és hora de posar-nos a cuinar el quètxup:
- En una paella amb oli d'oliva hi posem la ceba, les escalunyes i el gingebre. Ho deixarem coure uns 10 minuts a foc mitjà.
-Seguidament hi afegim el tomàquet, l'orenga i l'all. Ho deixem coure durant mitja hora a foc amorós i amb la tapa posada només per la meitat
- Un cop cuit ho posem al got de la Thermomix (o en una batedora) i ho triturem uns 30 segons a velocitat 7.
- Ho passem per un colador de xarxa metàl·lica i amb l'ajuda de la mà de morter -perquè quedi ben fi- ho posem en una paella: hi afegim els sucres, el vinagre balsàmic de garnatxa, el curri, la cúrcuma, el Tabasco i la mostassa amb mel. Salpebrem. Deixem coure una hora (aproximadament) o fins que veieu que té la textura de quètxup. El meu ha quedat espès, si el voleu més clar deixeu-lo coure menys temps.
- Ho aboquem en pots de vidre esteril·litzats, tanquem hermèticament i els girem de cap per avall fins que es refredin.
Amb les quanties que us he donat m'ha sortit un pot de 250 ml i la meitat d'un altre. Desaré el sencer i l'altre el tindré al frigorífic unes tres setmanes com a molt (no crec que duri tant).
Foto: Nani Nolla
Bo, bo i molt bo, de gust agredolç. Jo l'he servit avui amb una hamburguesa de conill i allioli.