1. En una olla posem a bullir la llet, la pela de mitja llimona, el canonet de canyella i un polsim de sal. És important que la pela de llimona tinguin la menor part possible de blanc per evitar el gust amarg.
2. Quan comenci a bullir afegim l’arròs i el deixem coure fins que veiem que els grans estiguin cuits. Mentrestant haurem d’anar remenant perquè no s’enganxi. Es recomana fer servir arròs rodó (tipus bomba) perquè s’infli i absorebixi la llet. Si es fa servir un arròs d’un altre tipus menys absorbent, l’arròs amb llet ens quedarà més líquid (però igual de bo!).
3. Quan l’arròs estigui cuit afegim el sucre i la mantega. Seguim remenant entre 5 i 10 minuts.
4. Quan la llet estigui espesseïda i l’arròs completament cuit, apaguem el foc i retirem la pell de la llimona i el canonet de canyella.
5. Repartim l’arròs amb llet en plats individuals i els deixarem refredar.
6. Per presentar-los a taula, podem empolvorar una mica de canyella en pols per damunt.
Els podem menjar freds o tebis, però si no es mengen tebis recorda a posar-los al frigorífic per conservar-los en bon estat. Ara només queda gaudir d’unes postres tradicionals de les que mai fallen.
Bon profit, gastrotalkers!