1. En un bol barregem la farina, el sucre, la sal, la mantega i la llet. En aquest punt ens hem d’assegurar que la mantega estigui en freda per aconseguir que la massa sigui manejable. Si no tenim prou força a les mans, ens podem ajudar d’una batedora o d’una picadora per tal que la mantega ens quedi ben integrada.
2. Quan tots els ingredients estiguin ben integrats fem una bola i l’emboliquem en film transparent. La reservarem 30 minuts al frigorífic.
3. Seguidament preescalfem el forn a 180º i forrem la safata del forn amb paper de fornejar.
4. Retirem la bola de la nevera i en una superfície llisa estirem la massa amb l’ajuda d’un corró fins a tenir un gruix aproximat de 5 mm.
5. Amb l’ajuda d’un ganivet, tallem bastonets d'uns 10 cm. de llarg per 1 cm. d’ample i els col·loquem a la safata intentant deixar espai entre ells. Si voleu que us quedin tots iguals i no teniu gaire bon ull, en aquest punt és recomanable fer servir un regle o una esquadra.
6. Repetim el procés d’estirar i tallar la massa fins a esgotar-la. Aproximadament han de sortir uns 40 bastonets.
7. Els fornegem entre 15 o 20 minuts (180º) o fins que quedin lleugerament daurats. Després els retirem del forn i els deixem refredar durant 1 hora.
8. Agafem els 30 grams de festucs sense closca i els piquem. Ho reservem en un bol o en una tassa baixa.
9. Agafem el mix d’anous i fruits vermells i també ho piquem. Ho reservem en un bol o en una tassa baixa. En aquesta recepta hem fet servir un mix preparat, però també el podeu preparar vosaltres o comprar el que més us agradi.
10. En un bol posem la xocolata negra a fondre. Ho farem al bany maria a foc lent perquè no se’ns cremi. Quan estigui completament desfeta la retirem.
11. Agafem un bastonet i amb l’ajuda d’una cullera el banyem en la xocolata negra deixant almenys uns 3 centímetres per poder-lo agafar amb les mans. Un cop banyat empolvorarem els bocins de festucs per damunt i el deixarem reposant en una reixeta perquè s’assequi i perdi l’excedent de xocolata. Repetim aquest procés amb un total de 20 bastonets.
12. En un altre bol posem la xocolata blanca a fondre al bany maria. Quan estigui completament desfeta la retirem.
13. Igual que hem fet amb els bastonets de xocolata negra, agafem un bastonet i amb l’ajuda d’una cullera el banyem en xocolata blanca deixant uns 3 centímetres per poder-lo agafar amb les mans. Un cop banyat l'empolvorem amb els bocins d’anous i fruits vermells per damunt i ho deixem reposant en una reixeta perquè s’assequi i perdi l’excedent de xocolata i/o fruits secs. Repetim aquest procés amb un total de 20 bastonets.
14. Quan la xocolata estigui completament seca ja tindrem els sticks de galeta amb xocolata i fruits secs!
Els podem servir directament, però també els podem conservar al frigorífic en un recipient hermètic. Quan arribin a taula i els comensals els tastin, serà un vist i no vist!
Bon profit, Gastrotalkers!