1. Engreixem un bol amb una mica d’oli i el reservem. El necessitarem per poder deixar la massa reposant un cop la tinguem preparada.
2. Aboquem l’aigua (no ha d’estar freda), el sucre i el llevat de forner a la pastadora i ho barregem bé.
3. A la barreja d’aigua, sucre i llevat hi afegim la farina, l’oli i la sal. Ho pastem durant 3 o 4 minuts. En cas de fer-ho a mà el temps de pastat ('amassat') pot ser més llarg i és important assegurar-se que la massa quedi homogènia.
4. Posem la massa al bol que havíem engreixat amb oli i la deixem reposar entre 20 i 60 minuts tapada amb film transparent.
5. Amb la massa reposada fem boletes de 4 o 5 centímetres de diàmetre. Una per una les anirem aixafant i donant forma de pizza: plana i rodona. Si us agraden de base fina és aconsellable que us ajudeu d’un corró.
6. Les posem en una safata folrada amb paper de forn. Les untem pel damunt amb el sofregit de tomàquet deixant un marge al voltant per a la crosta i les decorem amb els ingredients que haguem escollit. En el nostre cas, després del tomàquet hem posat una base de ceba caramelitzada, tallets petits de pebrot escalivat i botifarra crua. Per damunt les hem cobert de mozzarella ratllada i espolvorejat amb una mica d’orenga.
7. Un cop preparades, amb el forn preescalfat a 200ºC, les deixem coure entre 15 i 20 minuts, tot vigilant que no se’ns cremin.
Ara només queda emplatar-les i ja tindreu un aperitiu diferent per començar qualsevol àpat!
Bon profit, Gastrotalkers!
Consell: si no les voleu fer totes de cop i us sobra massa, la podeu deixar al frigorífic tapada amb film transparent fins l’endemà.