1. Bullim els ous entre 10 i 12 minuts. Es recomanable afegir un rajolí de vinagre a l’ebullició perquè ens permetrà pelar-los amb més facilitat i el vinagre no afecta al gust dels ous bullits un cop pelats.
2. Un cop bullits els refredem amb aigua freda sota l’aixeta i els pelem. Els tallem per la meitat i buidem els rovells per reservar-los en un plat a banda.
3. Preparem una beixamel en un cassó amb l’oli, la farina, la llet, la nou moscada i el pebre molt. Hi ha qui la fa amb mantega i altres ingredients, però en aquesta recepta la fem amb oli d’oliva verge extra i sense altres ingredients. Busquem que no tingui un gust predominant.
4. Reservem un quart de la beixamel. Als tres quarts de beixamel que ens queden hi incorporem els rovells que hem reservat. Ho barregem tot i ho deixem refredar durant una hora al frigorífic quan la beixamel estigui temperada.
5. Amb la massa de beixamel i rovells freda, omplim les clares que tenim tallades per la meitat i sense rovell. Ho podem fer amb l’ajuda d’una cullera. Un cop muntada cada meitat l’anem posant en una safata que pugui anar al forn.
6. En un altre recipient, barregem la quarta part de beixamel reservada i el vaset de tomàquet fregit. Ens hem d’assegurar d’aconseguir una barreja homogènia.
7. Aboquem la barreja de beixamel i tomàquet damunt els ous farcits que tenim en una font apta per anar al forn. Per damunt també afegirem el formatge ratllat (el que més us agradi) perquè ens quedi un gratinat més gustós.
8. Ho posem a gratinar al forn durant uns minuts, en funció de com ens agradi de torrat.
Ara només queda portar la safata a taula i emplatar!
Bon profit, Gastrotalkers!