NÚRIA ESCALONA
 

Pastís de pinya natural

Qui diu que totes les postres amb pinya han de ser fredes? És cert que la majoria solen ser fredes, però aquesta recepta porta pinya i es cou al forn.

La pinya natural n'és la base i el resultat serà un pastís exòtic, diferent i molt encertat per a aquelles persones que no els agraden els dolços embafadors. La textura: cremosa i delicada.

I més enllà de la recepta, si us animeu a fer-la, gaudireu d’una agradable olor que perfumarà la cuina i altres racons.

Ens hi posem?



Tipus: Dolços
Quantitat: 8 persones
Temps de preparació: 60 minuts

Ingredients

Base
200 gr.
Pinya natural
3
Ous
2
Iogurt de pinya
180 gr.
Sucre
80 gr.
Maizena
75 gr.
Mantega
Decoració
5 o 6
Gerds
4 rodelles
Pinya natural
Almívar

ELABORACIÓ

1. Preescalfem el forn a 180º.
2. Si tenim una pinya sencera, abans de començar a preparar la base del pastís, caldrà pelar-la i tallar-la. 3 o 4 rodelles ben finetes les reservarem per la decoració del pastís i 200 gr. els farem servir per fer la massa.
3. Triturem 200 gr. de pinya amb una batedora o un robot de cuina i ho reservem.
4. Desfem 75 gr. de mantega i ho reservem.
5. En un bol afegim la pinya triturada, els ous, els iogurts de pinya, el sucre, la maizena i la mantega desfeta. Ho barregem tot amb una batedora o amb un robot de cuina. 
6. Engreixem un motlle rodó i aboquem la massa que hem preparat.
7. Damunt la base que hem posat al motlle i posarem les 3 o 4 rodelles de pinya. Les rodelles han de ser fines per tal que no s’enfonsin quan les posem damunt la base. Es poden posar senceres, tallades per la meitat o en triangles, la decoració la pot fer cadascú al seu gust. Nosaltres hem fet 8 triangles de cada rodella i els hem anat posant en forma circular.
8. Ho posem al forn durant 40 minuts a 180º. El forn ha d’estar encès a dalt i a baix.
9. Passat el temps ho traiem i ho deixem temperar.
10. Un cop temperat, col·locarem els gerds al centre i pintarem la superfície amb almívar, que en el nostre cas ha estat aromatitzat amb una mica de rom.


Almívar: podeu fer l’almívar amb una proporció de 2:1 de sucre i aigua, és a dir, per cada 200 gr de sucre i posarem 100 ml d’aigua. Això ho deixarem coure 7 minuts. Si es vol aromatitzar, el rom o qualsevol altre licor es pot afegir després de la cocció. Una culleradeta de rom o licor serà suficient per aromatitzar-lo.

Quan surti del forn pot semblar que està una mica tova. Ha de ser així i no coure’s més del compte, un cop freda es compactarà. Es pot menjar el mateix dia, però millora sensiblement si la deixeu preparada d’un dia per l’altre.
Bon profit, Gastrotalkers!

 
Si us animeu a fer-la, ens agradarà saber-ho. Podeu fer servir el hashtag #gastrotalkers o mencionar-nos a les xarxes socials: @gastrotalkers.