1. Preescalfem el forn a 180º, a dalt i a baix.
2. En una superfície plana, assegurant-nos que està ben neta, treballarem la pasta de full. La desplegarem i li passarem el corró per damunt. Perquè no se'ns enganxi a la superfície, podem fer servir paper de fornejar o el mateix paper que porta la pasta de full preparada.
3. Empolvorem la placa amb abundant sucre i, seguidament, ho fem amb el coco ratllat.
4. Fem una marca al centre de la placa de pasta de full per tenir una referència d’on està el centre. Ho podem fer pressionant amb el dit o amb l’ajuda d’un ganivet sense arribar a tallar-la.
5. Enrotllem un lateral cap al centre. I després ho fem amb l’altre. En aquest moment és important assegurar-se que queda compactat perquè no és desmunti. Ho podem fer pressionant amb les mans o donant mitja volta a la massa i passant suaument el corró per damunt.
6. Amb un ganivet afilat tallem rodelles d’1 o 1,5 centímetres i les anem posant en una safata folrada amb paper de fornejar.
7. Revisem les formes perquè els extrems quedin suficientment oberts i en forma d’ulleretes.
8. Fornegem entre 15 i 20 minuts a 180º.
9. Les deixem refredar i ja tenim les ulleretes preparades per degustar.
Bon profit, Gastrotalkers!
Consells:
És important fer servir una massa de pasta de full rectangular. Si fem servir una massa de pasta de full rodona, haurem de vigilar amb els extrems perquè no ens quedaran compactats i perdrem la forma de les ulleretes. En cas de fer servir una massa rodona, aconsellem tallar els extrems i aprofitar-los per fer una altra forma o per a una altra elaboració.
El sucre blanc es pot substituïr per sucre panela. Si ho fem així les ulleretes quedaran més fosques.