1. Posem aigua al foc en un cassó.
2. Mentre l'aigua s'escalfa, exprimim una llimona i en reservem el suc.
3. Traiem el cor de les pomes i les tallem per la meitat.
4. Agafem cada meitat i li tallem el trosset de les puntes. Seguidament tallem les dues meitats de les pomes en làmines d'aproximadament mig centímetre.
5. Posem les làmines de poma a l'aigua calenta del cassó, afegim el suc de la llimona i ho portem a ebullició. L'objectiu és estovar les làmines de poma i evitar que s'oxidin.
6. Quan veiem que les làmines de poma són flexibles i es poden doblegar sense arribar a desfer-se, les retirem del cassó amb l'ajuda d'un colador i les deixem atemperar.
7. Tallem la làmina pasta de full rectangular en quatre parts iguals, aproximadament d’uns 8 cm. d’ample. Cada làmina de pasta de full resultant serà una rosa.
8. Pintem la part de dalt de la làmina de pasta de full amb melmelada. Nosaltres l'hem posat de maduixa, però podeu posar-la del sabor que més us agradi.
9. A continuació posem les làmines de poma en un dels costats de la làmina de pasta de full, deixant que la part de la pell sobresurti aproximadament un centímetre i que cada làmina de poma estigui mig sobreposada sobre l'anterior. Les anem col·locant fins a cobrir tot un costat.
10. Espolvoregem canyella en pols pel damunt i dobleguem l'altre costat de la pasta de full sobre la fila de làmines de poma deixant sense cobrir el centímetre de poma que haviem deixat abans. Seguidament, agafem un extrem del plec i l'enrotllem amb suavitat. El resultat serà la rosa de poma.
11. La posem en un motlle de magdalenes.
12. Repetim els passos 8, 9, 10 i 11 per a cada una de les làmines de pasta de full.
13. Un cop tinguem fetes les roses de poma que desitgem, les fornegem a 190ºC durant almenys 30 minuts.
14. Un cop cuites les deixem refredar i abans de servir, hi tamisem sucre de llustre pel damunt.
Bon profit, Gastrotalkers!