1. Reservem una mica de llet -aproximadament 75 ml- en un bol. La resta de la llet la posem en una olla i la fem bullir amb la branca de canyella i la pell de la llimona. És important remenar de tant en tant per trencar el tel de la llet i que no ens vessi tot.
2. Paral·lelament, mentre la llet està bullint, en un altre bol i amb l'ajuda d'una batedora de mà manual barregem els 8 rovells d'ou amb el sucre.
3. Barregem els 75ml de llet reservada amb el midó. L'objectiu és que ens quedi ben dissolt abans de barrejar-lo amb la resta d'ingredients.
4. Quan la llet amb la canyella i la llimona hagi arribat a bullir, la colarem i retirarem la canyella i la llimona.
5. Tornem a posar la llet a l'olla, però aquest cop hi aboquem la barreja d'ous amb sucre i el midó dissolt.
6. Remenem constantment sense parar amb el batedor de mà fins que arrenqui el bull. No fer-ho així provocaria que la part de sota quedes tota cremada.
7. Ho retirem del foc i posem la crema en cassoletes o platets individuals i la deixem refredar.
8. Abans de servir, generosament empolvorarem sucre per damunt i ho cremem amb l'ajuda d'un bufador de cuina o una planxa de ferro ben roent.
Ja ens la podem menjar! Però si voleu també la podeu acompanyar d'algun melindro, galeta o carquinyolis. Aquest punt és a gust del consumidor.
Bon profit, Gastrotalkers!
Consells:
- Prepara tots els ingredients abans de començar a fer la recepta, especialment els rovells d'ou.
- Si us agrada un punt menys dolç, podeu reduir la quantitat de sucre fins a 150 gr.
- En lloc de midó es pot fer amb farina de blat de moro o amb una altra fècula, que s’haurà d’afegir als rovells barrejats amb el sucre.
- Es pot menjar sense cremar; en aquest cas, es pot posar un paper d’estrassa per damunt de la crema perquè no es faci crosta.