1. Rentem bé els carbassons, els passem per l'espiralitzador i els reservem.
2. Tallem la cansalada a tires i després a daus.
3. Posem oli d'oliva verge extra en una paella gran i quan estigui ben calent afegim els daus de cansalada. Els deixarem fins que quedin torradets i cruixents.
4. En paral·lel pelem el gra d'all, el piquem i el reservem.
5. Quan els daus de cansalada estiguin ben cruixents els retirem de la paella. L'oli que n'ha quedat el farem servir per coure els carbassons, però segurament la cansalada haurà deixat anar molt greix i n'haurem de treure certa quantitat per deixar-ne el mínim.
6. A la mateixa paella juntament amb aquest mínim d'oli sobrant de coure la cansalada, saltejarem l'all.
7. Seguidament, amb l'all saltejat, abocarem els espaguetis de carbassó, afegirem sal al gust i els saltejarem. Aquest saltejat ha de ser ràpid i sense massa deteniment per tal que quedin lleugerament cruixents.
8. En una altra paella posarem una mica d'oli d'oliva verge extra i cuinarem els ous individualment. Els farem a la planxa perquè tinguin menys greixos, però per tal que ens quedin bé taparem la paella i així també es courà la part superior de l'ou sense necessitat de donar-los la volta. En aquest punt és important anar-los controlant per tal que el rovell no quedi quallat.
9. Emplatem en un plat seguint aquest ordre: un bon grapat d'espaguetis de carbassó, l'ou a la planxa i els daus de cansalada per damunt.