NÚRIA ESCALONA
 

Espaguetis de carbassó amb ou i cansalada

Els espaguetis de carbassó, també anomenats courgetti o zucchini noddles, s'han convertit en una bona opció per gaudir d'aquesta verdura d'una manera diferent. El seu origen no és ancestral. És més aviat una tendència contemporània relacionada amb l'aposta per la cuina saludable. L'objectiu és potenciar el consum de verdures, perquè més enllà dels carbassons també podem fer espaguetis vegetals de carbassa, pastanaga o cogombres, entre d'altres.

Els podem fer de diferents maneres, però l'opció d'avui pot ser un plat únic a base de carbassó, ou i cansalada. És ràpid de fer i més enllà de sucar-hi pa, segurament voldreu repetir o llepar el plat.

Us hi animeu?

Tipus: Principal
Quantitat: 2 persones
Temps de preparació: 20 minuts

Ingredients

2
Carbassons
2 talls
Cansalada
1 gra
All
2
Ous
Oli d'oliva verge extra
Sal

ELABORACIÓ

1. Rentem bé els carbassons, els passem per l'espiralitzador i els reservem.

2. Tallem la cansalada a tires i després a daus.

3. Posem oli d'oliva verge extra en una paella gran i quan estigui ben calent afegim els daus de cansalada. Els deixarem fins que quedin torradets i cruixents.

4. En paral·lel pelem el gra d'all, el piquem i el reservem.

5. Quan els daus de cansalada estiguin ben cruixents els retirem de la paella. L'oli que n'ha quedat el farem servir per coure els carbassons, però segurament la cansalada haurà deixat anar molt greix i n'haurem de treure certa quantitat per deixar-ne el mínim.

6. A la mateixa paella juntament amb aquest mínim d'oli sobrant de coure la cansalada, saltejarem l'all.

7. Seguidament, amb l'all saltejat, abocarem els espaguetis de carbassó, afegirem sal al gust i els saltejarem. Aquest saltejat ha de ser ràpid i sense massa deteniment per tal que quedin lleugerament cruixents.

8. En una altra paella posarem una mica d'oli d'oliva verge extra i cuinarem els ous individualment. Els farem a la planxa perquè tinguin menys greixos, però per tal que ens quedin bé taparem la paella i així també es courà la part superior de l'ou sense necessitat de donar-los la volta. En aquest punt és important anar-los controlant per tal que el rovell no quedi quallat.

9. Emplatem en un plat seguint aquest ordre: un bon grapat d'espaguetis de carbassó, l'ou a la planxa i els daus de cansalada per damunt.
 


Tenim el plat preparat! Només queda portar-lo a taula i començar-lo a degustar.

Bon profit, Gastrotalkers!


Consells:

- Si no teniu espiralitzador per tallar els carbassons, una altra opció és tallar els carbassons en làmines molt fines amb l'ajuda d'una mandolina i després tallar-les en forma d'espagueti amb el ganivet. El resultat serà semblant.

- Podeu substituir la cansalada per daus de pernil.