Passos a seguir per fer-la amb picadora i al bany maria:
1. Afegim el sucre de llustre i els festucs a la picadora i ho piquem. És important picar-ho fins que els festucs quedin polvoritzats. I també és important que els festucs tinguin la menor quantitat de pell possible.
2. En un recipient de vidre que després puguem posar al bany maria, aboquem la barreja de sucre de llustre i festucs amb la xocolata blanca. És important que estigui ben trossejada. Si voleu anar una mica més ràpid, també la podeu passar per la picadora.
3. Posem un cassó amb aigua al foc a temperatura mitjana baixa, sense que arribi a bullir. Quan estigui calent, damunt hi posem el recipient de vidre per coure-ho al bany maria, en el qual també incorporarem l’oli de gira-sol. És important no deixar de remenar en cap moment i hi hem d’estar, com a mínim, 7 minuts.
4. Aboquem la crema en recipients de vidre que tinguin tapa i els deixem refredar a temperatura ambient.
5. Un cop temperat ja és apte per menjar.
Passos a seguir per fer-la amb Thermomix:
1. Posem el sucre de llustre i els festucs al vas de la Thermomix ho polvoritzem tot seguint els següents valors: 15 segons / velocitat 9. Seguidament, fem baixar tots els ingredients amb l’espàtula.
2. Incorporem xocolata blanca a trossos i la triturem seguint els següents valors: 20 segons / velocitat 9. Quan obrim la tapa, baixem la xocolata polvoritzada amb l’ajuda d’una espàtula.
3. Afegim l’oli de gira-sol i ho posem a coure seguint els següents valors: 7 minuts / 50º / velocitat 4.
4. Baixem tots els ingredients amb l’ajuda de l’espàtula i afegim el suc de llimona, la mantega i els ous. Programem la Thermomix amb els següents valors: 20 minuts / 90º / velocitat 4.
5. Aboquem la crema en recipients de vidre que tinguin tapa i els deixem refredar a temperatura ambient.
El resultat serà una crema tipus Nutella, però de festucs, així que la podem menjar untada en un bon pa, per farcir pastissos, magdalenes o qualsevol altra alternativa dolça que es pugui imaginar. Sigui com sigui, caldrà conservar-la al frigorífic. Quan en tornem a menjar, és recomanable que abans l’haguem deixat uns 20 minuts a temperatura ambient perquè al frigorífic quedarà compactada.
Bon profit, Gastrotalkers!
Consells:
- La podeu utilitzar per farcir o acompanyar altres elaboracions dolces.
- Es pot conservar al frigorífic durant una setmana amb un recipient de vidre amb tapa.
- Un cop guardada al frigorífic, quan en vulgueu tornar a menjar, recordeu treure-la 20 minuts abans i deixar-la a temperatura ambient.