NÚRIA ESCALONA
 

Cake de iogurt cremós i nabius

És probable que fins ara no hagis tastat mai un cake tant suau i tendre com aquest. És un cake de nabius fet amb iogurt grec i mantega, una combinació deliciosa al gust i també al tacte. Ara com ara, els nabius els trobem en qualsevol moment de l’any, però en cas de no tenir-ne també es pot fer amb mores o gerds

A diferència d’altres cakes, caracteritzats per la seva densitat i pesadesa, aquest és tot el contrari. És apte per als paladars més exigents i ideal per començar el dia amb un bon esmorzar o reservar-lo pel berenar.

Et decideixes a fer-lo?

Tipus: Dolça
Quantitat: 8 persones
Temps de preparació: 70 minuts

Ingredients

150 gr.
Mantega
200 gr.
Sucre
2
Ous
1 cullerada
Ratlladura de llimona
Essència de Vainilla
140 gr.
Iogurt grec natural
225 gr.
Farina de rebosteria
16 gr.
Llevadura
125 gr.
Nabius
(al gust)
Sucre de llustre

ELABORACIÓ


1. Preescalfem el forn a 160º

2. Desfem la mantega al microones o al bany maria. 

3. En un recipient posem la mantega desfeta, el sucre, els ous, la ratlladura de llimona, l’essència de vainilla i iogurt grec. Ho batem amb l’ajuda d’una batedora elèctrica (o a mà) fins que ens quedi una massa homogènia. 

4. Afegim la farina i la llevadura química i ho tornem a batre fins que torni a quedar una massa homogènia i sense grumolls.

5. En un bol a part, enfarinem els nabius, i seguidament els posem a la massa que hem preparat amb l’ajuda d’una espàtula.

6. Engreixem el motlle amb oli d’oliva, en aquest cas un motlle rectangular de silicona d’uns 22 cm, i hi aboquem la massa.

7. El posem al forn i el deixem coure durant 60 minuts o fins que al punxar amb un escuradents o una broqueta de fusta, la fusta surti completament neta.

8. El deixem refredar i quan estigui tebi el desemmotllem i el posem damunt d’una reixeta perquè respiri.

9. Just abans de servir l’empolsinem amb sucre de llustre i el decorem amb nabius frescos.



El resultat serà un cake molt esponjós i gustós. Tant que de ben segur que amb un trosset no n’hi haurà prou i els comensals voldran repetir. 

Bon profit, Gastrotalkers!


Consells:

- En aquesta recepta s’ha fet servir l’essència de vainilla de Dr. Oetker, un potet de 2 mil·lilitres. Podeu posar una equivalència semblant de qualsevol altra marca.
- També pot quedar molt bé recobert amb un frosting de formatge com el del pastís de pastanaga.