1. Preescalfem el forn a 160º
2. Desfem la mantega al microones o al bany maria.
3. En un recipient posem la mantega desfeta, el sucre, els ous, la ratlladura de llimona, l’essència de vainilla i iogurt grec. Ho batem amb l’ajuda d’una batedora elèctrica (o a mà) fins que ens quedi una massa homogènia.
4. Afegim la farina i la llevadura química i ho tornem a batre fins que torni a quedar una massa homogènia i sense grumolls.
5. En un bol a part, enfarinem els nabius, i seguidament els posem a la massa que hem preparat amb l’ajuda d’una espàtula.
6. Engreixem el motlle amb oli d’oliva, en aquest cas un
motlle rectangular de silicona d’uns 22 cm, i hi aboquem la massa.
7. El posem al forn i el deixem coure durant 60 minuts o fins que al punxar amb un escuradents o una broqueta de fusta, la fusta surti completament neta.
8. El deixem refredar i quan estigui tebi el desemmotllem i el posem damunt d’una reixeta perquè respiri.
9. Just abans de servir l’empolsinem amb sucre de llustre i el decorem amb nabius frescos.
El resultat serà un cake molt esponjós i gustós. Tant que de ben segur que amb un trosset no n’hi haurà prou i els comensals voldran repetir.
Bon profit, Gastrotalkers!
Consells:
- En aquesta recepta s’ha fet servir l’
essència de vainilla de Dr. Oetker, un potet de 2 mil·lilitres. Podeu posar una equivalència semblant de qualsevol altra marca.
- També pot quedar molt bé recobert amb un frosting de formatge com el del pastís de pastanaga.