XÈNIA PALAU
 

Pasta amb salsa de cúrcuma i formatge

Has sentit a parlar de la cúrcuma però no saps ben bé que és ni quina utilitat té? Doncs avui vull resoldre alguns d'aquests dubtes.

La cúrcuma, també coneguda com a tumèric, és una planta d'origen asiàtic que té diverses utilitats:
  • Medicinals per les seves propietats antiinflamatòries, antibacterianes, antifúngiques, antiparasitàries i antioxidants. Però compte, es recomana d’acompanyar-la amb pebre negre, ja que la cúrcuma és de difícil absorció i amb el pebre negre en facilitem l’assimilació.
  • Com a colorant tant alimentari com de paper, teixits, perfums, etc., ja que té una alta capacitat colorativa.
  • Condiment o espècie alimentària. Una de les aplicacions més típiques és en curris, però també en salses, infusions, rebosteria, etc.
Així que la cúrcuma s'ha convertit en un indispensable en el meu rebost. Jo la tinc en pols perquè es conserva molt bé, però també es pot trobar fresca en alguns establiments.

Avui us proposo una recepta de pasta amb salsa cremosa de cúrcuma i formatge. És una manera fàcil d'introduir la cúrcuma i descobrir-ne el seu sabor. Espero que us agradi!

Tipus: Italiana / Fusió
Quantitat: 2 persones
Temps de preparació: 15 minuts

Ingredients

250 gr.
Tallarines
250 gr.
Crema de llet (per cuinar)
1 culleradeta
Cúrcuma en pols
1 pessic
Pebre negre
Mitja culleradeta
Nou moscada
90 gr.
Formatge parmesà ratllat
(al gust)
Tomàquets cherry
(al gust)
Alfàbrega

ELABORACIÓ

PASTA:

Coem la pasta amb aigua abundant i segons les instruccions del paquet i l'escorrem bé un cop cuita.

SALSA:

1. En un cassó posem la crema de llet, la cúrcuma, el pebre negre, la nou moscada i el formatge ratllat.

2. Ho coem tot a foc mitjà sense deixar de remenar i fins que quedi una textura una mica cremosa. Finalment hi afegim una mica de sal al gust. 

3. Podem afegir la pasta dins el cassó amb la salsa i barrejar-ho tot bé. També la podem abocar per damunt la pasta un cop servida als plats.

4. Acompanyem la pasta i la salsa amb alguns tomàquets cherry i alfàbrega i ja ho tindrem llest!

Bon profit, Gastrotalkers!



Consells:

- Es pot utilitzar qualsevol altra pasta al gust enlloc de les tallarines.
- Es pot utilitzar qualsevol altre formatge al gust enlloc de parmesà.